Ψήφισμα προς τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων αποφάσισε να αποστείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου.

Απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τονίζει ότι, μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στον ποταμό Έβρο, έχει υλοποιηθεί άμεσα και με αυτεπιστασία η προσωρινή έμφραξη των ρηγμάτων των αναχωμάτων, με στόχο την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την αντιπλημμυρική προστασία.

Παράλληλα, διασφαλίσθηκαν και οι απαιτούμενοι πόροι για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε η ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στις 27 Ιουλίου δημοπρατήθηκαν τα έργα οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές των Φερών, του Πέπλου και του Τυχερού, ενώ σήμερα δημοπρατούνται τα έργα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές της Ορεστιάδας, του Πυθίου και του Διδυμοτείχου.

Επίσης, στις 10 Αυγούστου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων, στις περιοχές του Αμορίου, των Λαβάρων, της Μάνδρας και της Κορνοφωλιάς.