Βαμβακερά υφάσματα, προερχόμενα είτε από παλιά σεντόνια, είτε από αχρησιμοποίητες μπλούζες, ένα ψαλίδι, μερικές βελόνες ραψίματος, διάφορα χρώματα κλωστές και ένα ρολό γυψογάζας είναι ορισμένα από τα υλικά που απαιτούνται για να «γεννηθεί» μια χειροποίητη κούκλα.

Με τα υλικά αυτά και πολύ μεράκι θα κατασκευαστούν παραδοσιακές κούκλες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια τριήμερου σεμιναρίου που διοργανώνει ο δήμος Δίου – Ολύμπου, του νομού Πιερίας.

Το σεμινάριο, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου, έχει προγραμματιστεί για τις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου.

Η συμμετοχή των πολιτών μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, και αφορά κυρίως γυναίκες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και εκπαιδευτικούς που θέλουν να «μυηθούν» στην τέχνη της κατασκευής παραδοσιακής κούκλας. Στη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες, μία πρωινή και μια απογευματινή, και θα μπορέσουν να φτιάξουν από μία κούκλα.