Τον θεωρούν «ψυχρό τεχνοκράτη», «σκληρό διαπραγματευτή» και «σκιώδη πρωθυπουργό». Όμως, όσοι τον έχουν γνωρίσει κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που, ναι μεν, δεν είναι «η ψυχή του πάρτι», αλλά είναι ένας ευχάριστος τύπος χαμηλών τόνων.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισκέπτεται συνεχώς την Αθήνα, αλλά το πρόγραμμά του είναι τόσο φορτωμένο που δεν του επιτρέπει να χαλαρώσει.

Ο γερμανός σύμβουλος επιλέγει για τη διαμονή του ξενοδοχείο στο Λυκαβηττό. Δεν μένει, όμως, σε σουίτα, αλλά σε ένα απλό μονόκλινο δωμάτιο με θέα την Ακρόπολη. Δεν έχει καν την απαίτηση να «αδειάζει» για χάρη του ολόκληρος ο όροφος, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να «επιτηρούν» άλλους 40 ενοίκους!

Όπως αναφέρει η Real News, ο Ράιχενμπαχ είναι εξίσου απλός και στις διατροφικές προτιμήσεις του. Προτιμά φρούτα και λαχανικά, πίνει τσάι και όχι καφέ και πολύ σπάνια κάνει «παρασπονδίες» με τυροπιτάκια ή λίγο μπέικον.

Αυτό, πάντως, που έχει κάνει εντύπωση στο προσωπικό του ξενοδοχείου είναι ότι δεν κάνει χρήση του καθαριστηρίου του ξενοδοχείου. Κάθε φορά πακετάρει τα ρούχα του και τα πάει για πλύσιμο στο σπίτι του.