«Το φρόνημα των δικαστών δεν κάμπτεται από επιθέσεις προετοιμασίας για οικονομικές περικοπές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τη «στοχοποίηση της Δικαιοσύνης σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο».

Η Ένωση Δικαστών μάλιστα ενόψει των ανοιχτών θεμάτων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για το Σάββατο το πρωί, οπότε θα τεθούν επί… έδρας όλες οι απόψεις και θα εκδώσουν μία διαφορετική αυτή τη φορά «ετυμηγορία» που θα αφορά τους ίδιους.

Τα πρώτα δείγματα γραφής φαίνονται στη δήλωση του κ. Αθανασίου, ο οποίος κάνει λόγο για υποβάθμιση της δικαιοσύνης τόσο σε θεσμικό , όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

«Οι δικαστές συμπαρίστανται στον μαστιζόμενο από την οικονομική ανέχεια λαό και έχουν επιδείξει τις ευαισθησίες εκείνες – όπως η απόφαση για συμβασιούχους – που τους καταξιώνουν στη συνείδηση του» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και συμπληρώνει ότι : «Όμως πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών (40% περίπου ) ,αν και έχουν μισθολόγιο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα, το οποίο είναι ειδικό , το μεν λόγω της φύσεώς του λειτουργήματός τους , το δε διότι εργάζονται πέραν του συνήθους ωραρίου, καθώς γιορτές και αργίες».