Να καθαρίσουν τους σκουπιδότοπους που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Μαυροράχης προσπαθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το βάρος πέφτει στο κέντρο της πόλης, όπου οι όγκοι σκουπιδιών φτάνουν τους 1.000 τόνους, ενώ και στην Καλαμαριά ξεπέρασαν τους 200.

«Ο συναγερμός στους πολίτες και τους καταστηματάρχες δεν έληξε ακόμα, καθώς θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο 24ωρα για να απομακρυνθούν τα βουνά των σκουπιδιών. Οπότε, καλό θα είναι να περιοριστεί όσο γίνεται η απόθεση των απορριμμάτων», τόνισε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς.

Και ενώ η πόλη θα πάρει μέρες για να καθαρίσει από τα βουνά των σκουπιδιών, συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και του προέδρου του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζουρνά για την κατάληψη του ΧΥΤΑ από τους εργαζομένους και την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο

Ο δήμαρχος κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του συνδέσμου για απάθεια και ανοχή απέναντι στους υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Μαυροράχης που τον κράτησαν κλειστό, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο αποκλεισμός άρχισε την περασμένη Παρασκευή.

Οι δηλώσεις του κ. Δανιηλίδη ενόχλησαν τον κ. Ζουρνά, ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών ψεύδεται σκοπίμως, καθώς ο ΧΥΤΑ αποκλείστηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Στη συνέχεια ο κ. Δανιηλίδης έσπευσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο πρόεδρος αδράνησε μόνο στις καταλήψεις των δύο ημερών ενώ όφειλε να προχωρήσει σε πιο δραστικές παρεμβάσεις.