«Άτοπη και άκαιρη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών
Μιχάλης Κιούσης τη λύση της επιστράτευσης των απεργών ιδιοκτητών
φορτηγών και βυτιοφόρων.

«Τέτοια λύση δεν λειτουργεί», είπε, προσθέτοντας πως όλως τυχαίως κάποια από τα επιταγμένα οχήματα δεν θα παίρνουν μπροστά ή θα έχουν μείνει από λάδια ή λάστιχα.

«Έπρεπε να έχει δοθεί πολιτική λύση από τη Δευτέρα», είπε ο κ. Κιούσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περιγράφοντας ως πολιτική λύση την αναστολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και τη διεξαγωγή διαλόγου μέσα στο καλοκαίρι.

Κατά την εκτίμηση του κ. Κιούση, οι απεργοί θα αποφασίσουν λήξη της απεργίας στη μεσημεριανή συνεδρίασή τους. Ωστόσο ακόμα κι αν συμβεί αυτό, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες για να εξομαλυνθεί η αγορά καυσίμων στα αστικά κέντρα.

Στην Αττική διαθέτει καύσιμα το 10-15% των πρατηρίων κι αυτό κυλιόμενα. Δηλαδή κατά περίπτωση διαφορετικά βενζινάδικα τροφοδοτούνται αλλά τα καύσιμα εξαντλούνται πολύ γρήγορα.

«Χάθηκε το καλύτερο τριήμερο του καλοκαιριού» κατέληξε ο κ. Κιούσης, εξηγώντας πως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου συμπίπτει με τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση από αδειούχους που είτε επιστρέφουν είτε αναχωρούν.