Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει αυτήν την ώρα οι φοιτητές ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία ανδρών των ΜΑΤ κατά μήκος της οδού Σταδίου, στην πορεία που ξεκίνησε πριν από λίγο για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πριν λίγη ώρα η κορυφή των διαδηλωτών-εκπροσώπων της ΔΟΕ είχε σταματήσει στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, και κλιμάκιό τους διαπραγματευόταν την αποχώρηση των ΜΑΤ.

Μαζική είναι η συμμετοχή και σε αυτό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κάτι που φαίνεται να «τρομάζει» τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στη Βασιλίσσης Σοφίας έχει τοποθετηθεί, για παν ενδεχόμενο, ο γαλλικός μεταλλικός φράχτης που «πρωτογνωρίσαμε» στη φετινή ΔΕΘ ενώ σε επιφυλακή είναι και το θωρακισμένο όχημα «Αίαντας» που  ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Επιπλέον, έχει και η «ομάδα κρούσης». Πρόκειται για μία καινοτομία που εγκαινιάστηκε στη φετινή 76η ΔΕΘ, η οποία βρίσκεται πίσω από τα ΜΑΤ και προχωράει σε συλλήψεις όταν αυτό χρειαστεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την πορεία «συνοδεύει» και ο «Λουκάνικος» το σκυλάκι που συμπαραστέκεται στους διαδηλωτές.