6,5 τόνοι ντομάτα, 3 τόνοι αγγούρια, 2 τόνοι πιπεριές, 1.000 κιλά
κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά ελαιόλαδο ήταν τα υλικά που έκαναν
τους Κρητικούς να πάρουν την πρώτη θέση από τα χέρια των Ισραηλινών που κατείχαν το προηγούμενο ρεκόρ. Η σαλατιέρα των 100 τετραγωνικών στήθηκε δίπλα στο γαλάζιο του Λιβυκού
Πελάγους, όπου μικροί και μεγάλοι έκοψαν τα ντόπια υλικά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι «βούτηξαν» στη σαλάτα και οι σκηνές γέλιου που ακολούθησαν δεν περιγράφονται!

Παρόντες ήταν η
κριτής των ρεκόρ Γκίνες Tamira Vara και ο μάγειρας Ευτύχης
Μπλέτσας.