Τα επαναλαμβανόμενα θέματα στην ζωή όσων έχουν γεννηθεί στις 19 Ιουλίου είναι η κίνηση και η μορφή. Είναι πολύ επικεντρωμένοι στο πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους και αυτό συχνά αφορά κυρίως το σώμα τους. Ίσως αυτή η απασχόληση πηγάζει από την επιθυμία τους να διοχετεύουν και να κυριαρχούν τα συναισθήματα τους.

Πολλοί από αυτούς έχουν κυκλοθυμικές τάσεις που καμιά φορά σχετίζονται με παθητική επιθετική συμπεριφορά. Καθώς ωριμάζουν, δουλεύουν δραστήρια για να καλλιεργήσουν την έμφυτη καλοσύνη τους. Δεν έχουν συνείδηση μόνο για το πώς κινούνται, αλλά και πώς συμπεριφέρονται. Η αυτογνωσία που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι σε διάφορα επίπεδα, είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Όταν κάνουν ένα λάθος, το αναγνωρίζουν γρήγορα, παρότι δε βιάζονται να απολογηθούν όταν είναι άδικοι ή αγενείς προς κάποιον, όμως θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους στο μέλλον. Αυτή η ικανότητα τους να βελτιώνονται δεν περνάει απαρατήρητη στους φίλους, την οικογένεια και τους συντρόφους τους, οι οποίοι εκτιμάνε τις προσπάθειές τους.

Παρότι είναι άνθρωποι που πετυχαίνουν να συνδέονται με τους άλλους, μπορεί να μην έχουν τον έλεγχο των δικών τους συναισθημάτων. Το να μην αντιδρούν όταν είναι απαραίτητο, θα ενισχύσει την ενεργητική πλευρά και την αυτοπεποίθηση τους. Παρόλα αυτά επειδή είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους, το να κάνουν πίσω μπορεί να το εκλάβουν ως δισταγμό ή αναποφασιστικότητα.

Για όσους είναι γεννημένοι αυτή την ημέρα, η άρνηση της άμεσης ικανοποίησης είναι απαραίτητη για να αναπτύξουν δυνατό χαρακτήρα και σε κάποιο σημείο της ζωής τους είναι πιθανόν να αντέξουν δύσκολες εμπειρίες που θα τους διδάξουν πολλά.

Επίσης πρέπει να προσέξουν να μην αποκτήσουν πίστη σε ανθρώπους που δεν πρέπει γιατί μπορεί να αφαιρέσουν όλη την αξία τους και την ατομική τους έκφραση. Είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουν και να γαλουχήσουν την μοναδικότητα τους, ίσως απλώς με το να έχουν το κουράγιο να αποκαλυφθούν και να «χτίσουν» τον εαυτό τους από την αρχή με ρεαλιστικές βάσεις.

Θα πρέπει να φυλάγονται από επικίνδυνες συναισθηματικές καταστάσεις, καθώς ο μη ρεαλιστικός παράγοντας μπορεί να είναι υψηλός όσο αφορά την αντίληψη τους για τους άλλους. Γενικά, θα πρέπει να μειώσουν την υποκειμενικότητα των συναισθημάτων τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα καταπιέσουν αλλά να τα ελέγχουν.

Γεννημένοι στις 19 Ιουλίου: Edgar Degas, Ilie Nastase, Herbert Marcuse

πηγή: eorti.gr