Το Σάββατο, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τις κυλιόμενες απεργίες που έχουν εξαγγείλει, θα συνεδριάσει το ΔΣ των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προκειμένου να εξετάσουν ποια στάση θα τηρήσουν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Γιάννης Κουρμουλάκης τόνισε πως οι επόμενες κινήσεις τους θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Αν βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική δεν θα γίνει», είπε ο κ. Κουρμουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελεγκτές προτίθενται, ανεξαρτήτως της απόφασης για την απεργία τους, να τηρήσουν με αυστηρότητα τη χωρητικότητα του ελληνικού εναέριου χώρου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις πτήσεις.      

Όπως είπε ο κ. Κουρμουλάκης, οι ελεγκτές ζητούν την αυτονόμηση των υπηρεσιών αεροναυτιλίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία είναι δυσκίνητη και απαρχαιωμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Το αίτημα των Ελεγκτών δεν ικανοποιείται από το σχετικό νομοσχέδιο «σκούπα», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Κουρμουλάκης.

Σχετικά με το χρόνο των κινητοποιήσεων, τη στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών είπε πως είχαν δώσει στο υπουργείο τουλάχιστον τρεις μήνες προθεσμία ενώ δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και όλο το χειμώνα.