Παλαιότερα τα αποκαλούσαμε μπακάλικα ή παντοπωλεία. Μπορεί ο χώρος τους να εξελίχθηκε, το design τους να προσαρμόστηκε με το ρεύμα των καιρών και η ονομασία τους να μετατράπηκε σε καταστήματα delicatessen, ωστόσο η ουσία παρέμεινε η ίδια. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Εκλεκτά παραδοσιακά, προϊόντα από όλη την Ελλάδα –τα περισσότερα από αυτά μάλιστα εισάγουν και από το εξωτερικό– σας περιμένουν στα ράφια τους για να γεμίσουν το τραπέζι σας με γευστικά καλούδια, απευθείας από την ελληνική γη, και όχι μόνο. Γραβιέρα από τη Νάξο, καπνιστό από το Μέτσοβο, ρακή από την Κρήτη, μαστέλο από τη Χίο, ζυμαρικά από τα Άνω Πορόια Σερρών, τελεμές (λευκό ΠΟΠ τυρί) από τη Θράκη κ.α. είναι μόνο κάποια από αυτά. Η λίστα είναι μεγάλη και οι γεύσεις άκρως δελεαστικές. Επιλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα και σας τα παρουσιάζουμε.
1001 Γεύσεις
Gusto di Grecia
Degustation
Μιράν
Αραπιάν
Benito
Μπαλάσκας Delicatessen & Catering
- Δείτε περισσότερα delicatessen στην Αθήνα στο greekguide.com