Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ανταπόκριση των καταναλωτών στις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης του 1ου Alexandroupolis Shopping Festival, εκφράζει ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, καθώς ο στόχος για την τόνωση της αγοράς, έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.

Το Festival, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου και τους φορείς της περιοχής, θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Αποφασιστική στήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης παρείχε το Επιμελητήριο Έβρου, ενώ συμβάλλουν με διάφορους τρόπους πολλοί φορείς της περιοχής. Η Ένωση Ξενοδόχων προσφέρει έκπτωση 30 % στις τιμές των δωματίων, το ΚΤΕΛ Έβρου προσφέρει έκπτωση 25 % στα εισιτήρια με επιστροφή, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων οργανώνει εκδρομές σε Φέρες, Δέλτα και Τραϊανούπολη με συμβολικό τίμημα και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τοπικούς συντελεστές.

Παράλληλα, τα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν έχουν προσφορές και είναι ανοικτά κάθε μέρα πρωί και απόγευμα ( 9 με 2 το πρωί και 7 με 10 το βράδυ ) ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια προσφέρουν ειδικές τιμές και οργανώνουν διάφορα events.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας έγινε διαφήμιση και στις γειτονικές περιοχές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.