Επιστολή για την «Προστασία των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών», απέστειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Σαρρής, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επαναφέρει την αδικία όπως αναφέρει, που γίνεται στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι οι αποκλεισμένες περιοχές (Πλατάνου, Σούρπης, Αγ. Τριάδας, Δρυμώνας) είναι γνωστό από πολλά χρόνια ότι είναι βεβαρημένες με υψηλό ποσοστό Νιτρικών, όπως φαίνεται και στους χάρτες που συνέταξε το ΕΘΙΑΓΕ, όπου αποδεικνύεται ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε ζώνη υψηλής και μέσης επικινδυνότητας όσον αφορά τη νιτρορύπανση σε σχέση με άλλους νομούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα απονιτροποίησης και χαρακτηρίζονται χαμηλής επικινδυνότητας.

Θεωρείται μάλιστα, ότι «το ποσόν των χρημάτων που θα διατεθεί για τη συνέχιση του σημαντικού αυτού προγράμματος, στις αποκλεισμένες περιοχές του Αλμυρού είναι πολύ μικρό, σχεδόν ασήμαντο σε σχέση του ποσού του προγράμματος που διατίθεται για το πρόγραμμα της Νιτρορίπανσης για τη Θεσσαλία».

πηγή: Μαγνησία