Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στο Παράλιο Άστρος του δήμου Τρίπολης, ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες αναμνήσεις για τα παιδιά. Εκείνο όμως που θα τους μείνει αξέχαστο είναι η δημιουργία εφημερίδας, που κυκλοφόρησε με τίτλο «Μύθων Μελτέμια», την οποία επιμελήθηκαν τα παιδιά και οι ομαδάρχες τους.

Οι μικροί ρεπόρτερ μάς ενημερώνουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και βάζουν ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της πόλης, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, όπως η ανακύκλωση.

Στο άρθρο με τίτλο «Καινοτόμες αλλαγές στην πόλη μας»,  οι μικροί κατασκηνωτές της Τρίπολης ζητούν παρέμβαση για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που όπως αναφέρουν, «ταλανίζει την πόλη» και δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενώ στο ίδιο άρθρο επισημαίνουν την ανάγκη δημιουργίας παιδότοπων και την ανάπτυξη δράσεων για τα πάρκα της πόλης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα ακόμα άρθρο ενός μικρού δημοσιογράφου που αρθρογραφεί για «Τα τρία προτερήματα της Τρίπολης», που την επιλέγει κανείς για να ζήσει. Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, «η ομορφιά της Τρίπολης που την κάνει μοναδική και ξεχωριστή, είναι οι αθλητικές υποδομές, τα πάρκα και τα αλσύλλια που αφθονούν και ο πολιτισμός».

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας συζητήθηκε πολύ, ενώ το δεύτερο φύλλο αναμένεται σε δέμα μέρες.