Σε βομβαρδισμένο τοπίο είχε μετατραπεί το Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου. Συνεχώς γίνονταν ρίψεις μολότοφ από κουκουλοφόρους με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψεις χημικών και δακρυγόνων.

Και τους «Αγανακτισμένους» να προσπαθούν να κάνουν τα πάντα (τα κατάφεραν στο τέλος) προκειμένου κανένας να μην… σπάσει τον αγώνα τους.

Τα επόμενα δύο 24ωρα η χώρα θα παραλύσει λόγω της γενικής απεργίας.

Οι «Αγανακτισμένοι» όπως και όλες οι οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα ώστε ο κόσμος να βγει στους δρόμους για να διαδηλώσει ειρηνικά κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Ο στόχος είναι η ειρηνική διαμαρτυρία αλλά τόσο οι Αρχές όσο και οι πολίτες που καθημερινά κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της Αθήνας φοβούνται για τα χειρότερα.

Γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει ισχυρά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα. Ο σιδερένιος φράχτης που κόβει τη Βασιλίσσης Σοφίας στα δύο, βρίσκεται και πάλι στο ίδιο σημείο μαζί με χιλιάδες αστυνομικούς που θα περιπολούν από το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, για να αποφευχθούν τα επεισόδια, οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν διαδηλωτές στους δρόμους όπου θα περνούν οι βουλευτές για να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

Από την άλλη πάντως, οι διαδηλωτές τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά την Τετάρτη 15 Ιουνίου, συνεδρίαζαν προκειμένου να μην παρεισφρήσουν οι γνωστοί – άγνωστοι που ήθελαν να χαλάσουν το κίνημά τους. Γι’ αυτό και σκοπεύουν να μην επιτρέψουν σε κανέναν να κάνει άνω κάτω το κέντρο την ώρα που μέσα στο Κοινοβούλιο θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο.

Πάντως, κανείς δεν ξεχνά τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό δείτε το βίντεο που παρουσιάζει το newsbeast.gr. Σε αυτό φαίνονται αποσπασματικά τα όσα συνέβησαν στις 15 Ιουνίου.