Να κριθεί αντικειμενικά ζήτησε απολογούμενη από τους δικαστές η νεαρή Κωνσταντίνα Καρακατσάνη αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες ,δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ» είπε η κατηγορούμενη η οποία ανήκει στο ευρύτερο αντικαθεστωτικό κίνημα. Ωστόσο, δεν δέχθηκε όπως της καταλογίζει η κατηγορία, τη συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς.

«Δεν είμαι μέλος της επανασταικής οργάνωσης » είπε χαρακτηριστικά η κατηγορούμενη. «Δεν θέλω να δώσω τις διαπιστεύσεις μου, θέλω να κριθώ αντικειμενικά» συμπλήρωσε η Κ. Καρακατσάνη, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενη.

Παρών στη δικαστική αίθουσα για λίγο ήταν και ο εκ των κατηγορουμένων Γ. Καραγιαννίδης, ο οποίος αντί απολογίας επέλεξε να διαβάσει μία γραπτή δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η παρουσία μου δεν σηματοδοτεί την αποδόχή της διαδικασίας αν και θεωρώ ότι καταρρίφθηκαν όλα τα στοιχεία».  «Προτίμησα να μην συνδιαλλαγώ με το δικαστήριο το οποίο απαξίωσα όπως και αυτό τους κατηγορούμενους» πρόσθεσε

Την Τρίτη- εκτός απροόπτου- αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα για την ενοχή ή μη των εννέα κατηγορουμένων στην υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.