Στα τέλη Αυγούστου λήγει η προθεσμία παραχώρησης του κτιρίου που έχει διαθέσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2008 ο δήμος Ανωγείων για τη στέγαση του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου. Όμως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρά την έγκαιρη ενημέρωση του δημάρχου της περιοχής, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, δεν έχει αντιδράσει, σύμφωνα με το goodnet.gr.

Το 2007, μετά από την πολύβουη υπόθεση των Ζωνιανών, η τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας έκρινε ότι για την αύξηση των αστυνομικών μέτρων στην περιοχή του Μυλοποτάμου ήταν αναγκαία η ίδρυση ενός νέου τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων. Έτσι, λίγους μόλις μήνες αργότερα, το 2008, ιδρύθηκε το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, που «προσωρινά» στεγάστηκε στα Ανώγεια, δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε κατασκευή ενός κιηρίου στα Ζωνιανά το οποίο υποτίθεται ότι θα στέγαζε ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα.

Το δημοτικό οικόπεδο στα Ζωνιανά βρέθηκε, όμως οι διαδικασίες για το ξεκαθάρισμά του ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.  Έτσι, το ΤΑΕ Μυλοποτάμου παραμένει στα Ανώγεια, ενώ ο δήμος έχει από διετίας ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι στα τέλη Αυγούστου του 2011 ολοκληρώνεται ο χρόνος παραχώρησης.

Μάλιστα, χθες ο κ. Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, ο οποίος του τόνισε πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχει ενημερώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από καιρό και πλέον οι όποιες κινήσεις αποτελούν αρμοδιότητα της κεντρικής υπηρεσίας.