Το διαδικτυακό περιοδικό Europe & Me κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2011. Το δεύτερο Βραβείο κέρδισε η Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία απονέμεται ετησίως σε έργα που ενισχύουν το κοινό αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ολοκλήρωσης μεταξύ των νέων.
Το βρετανικό διαδικτυακό lifestyle περιοδικό «Europe & M» απέσπασε το πρώτο Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία 2011, στο Άαχεν. Το διαδικτυακό lifestyle περιοδικό Europe & Me δημιουργήθηκε από νέους Ευρωπαίους για νέους Ευρωπαίους το 2007. Το σύνθημά του είναι «να καταστεί η Ευρώπη προσωπική», επειδή η Ευρώπη συχνά ταυτίζεται μόνο με την πολιτική και τη γραφειοκρατία. Σήμερα, το περιοδικό Europe & Me αποτελεί μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εξελίξουν τον εαυτό τους και να βρουν ομοϊδεάτες.
Το δεύτερο Βραβείο απενεμήθη στην ελληνική ταινία μικρού μήκους «Balkans Beyond Borders». Την ταινία Balkans Beyond Borders παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Νταντίνος, εξ ονόματος της ομώνυμης ΜΚΟ, που δημιουργήθηκε το 2009. Η εν λόγω ΜΚΟ αποτελείται από 9 νέους από Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία, Ρουμανία και Ιταλία και απευθύνεται σε νέους της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που ενδιαφέρονται για τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές πλευρές της περιφερειακής συνεργασίας που μπορούν να προβληθούν μέσω ταινιών μικρού μήκους. Ο στόχος είναι να προβληματιστούν οι νέοι για την κατάσταση στην περιοχή και να εμβαθύνουν στη σημασία που έχει η συνεργασία για το μέλλον της. Το 2010, η δράση ολοκληρώθηκε με ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Φέτος συνεχίστηκε και περιελάμβανε και άλλες συνιστώσες, όπως οργάνωση διεθνών εργαστηρίων για την από κοινού παραγωγή από τους συμμετέχοντες ενός φιλμ, ένα δίκτυο πρέσβεων ώστε να προωθηθούν οι στόχοι της οργάνωσης.
Το τρίτο Βραβείο κέρδισε η Ισπανία με το πολιτιστικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, «Escena Erasmus Project». Το πρωτοποριακό αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2009 και απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές του προγράμματος Erasmus, ενθαρρύνοντας τις πολιτιστικές και γλωσσικές ανταλλαγές. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστεί ένα θεατρικό δίκτυο, το οποίο θα ευνοεί τις ανταλλαγές μεταξύ των θεατρικών ομάδων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Παρουσιάζοντας το τρίτο Βραβείο, ο Δήμαρχος του Άαχεν, Marcel Philipp, δήλωσε πως “ο πολιτισμός είναι το στοιχείο αυτό που κρατά την Ευρώπη ενωμένη στο εσωτερικό της και πως ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκπαίδευση”.
Τα τρία προγράμματα που κέρδισαν θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 5.000, 3.000, και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους θα κληθούν, επίσης, να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους προσεχείς μήνες.
Η τελετή απονομής συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα για το Βραβείο Καρλομάγνου και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Άαχεν.