Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. βρίσκονται στην πόλη της Καρδίτσας για να μελετήσουν το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της και τους σχεδιασμούς του Δήμου Καρδίτσας για την επέκταση του δικτύου. Η επίσκεψη των φοιτητών γίνεται για τις ανάγκες εργασίας-μελέτης που πραγματοποιούν για τους ποδηλατοδρόμους και το παράδειγμα της πόλης στο πλαίσιο του μαθήματος «Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Οι φοιτητές που συνοδεύονται από την καθηγήτριά τους, Στέλλα Παπαπαύλου, ενημερώθηκαν σήμερα για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και τις πολιτικές προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου από το στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας, Δημ. Κωστάκη, το στέλεχος της ΑΝ.ΚΑ., Π. Μπεμπέ και τη δημοσιογράφο, Φρ. Παύλου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης ο κ. Κωστάκης αναφέρθηκε και στο έργο της επέκτασης του αστικού δικτύου προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές

Η πρώτη, μήκους 1.600 μέτρων, περιλαμβάνει την σύνδεση του αρχικού δικτύου με την Κτηνιατρική σχολή, τον ΟΑΕΔ και σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στην βόρεια είσοδο της πόλης από τα Τρίκαλα.

Η δεύτερη διαδρομή συνδέει τον αστικό ποδηλατόδρομο των Καμινάδων από το ύψος του θερινού κινηματογράφου με το Δημοτικό Διαμέρισμα της Καρδιτσομαγούλας και έχει μήκος ένα χιλιόμετρο.

«Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να αποτελούμε πρότυπο για όλους τους δήμους της χώρας όχι μόνο για το πρώτο και μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων αλλά και για το καλύτερο δίκτυο. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που θα το σέβονται και θα το προστατεύουν όχι μόνον οι χρήστες του, αλλά και οι χρήστες των μηχανοκίνητων οχημάτων και οι περίοικοι. Με λίγα λόγια στο νέο σχεδιασμό θα εισάγουμε καινοτομίες οι οποίες προσδοκούμε ότι θα φέρουν για μια ακόμη φορά την πόλη στην πρωτοπορία των ποδηλατικών υποδομών, εισάγοντας νέα, υψηλότερα και πιο ολοκληρωμένα στάνταρ στις αστικές υποδομές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστάκης.