Την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Κομοτηνής θα αναζητήσει σε σύσκεψη που θα συγκληθεί με πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.

Ειδικότερα, ο κομοτηναίος πολιτικός, στο πλαίσιο της διερεύνησης και προώθησης αναπτυξιακών ευκαιριών, ζήτησε τη σύγκληση ειδικής σύσκεψης στην Κομοτηνή, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τη στρατιωτική ηγεσία στο χώρο της Θράκης σχετικά με τις εγκαταστάσεις των ανενεργών στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τελικός σκοπός θα είναι η διαμόρφωση πρότασης για την αξιοποίηση της χρήσης τους προς το δημόσιο συμφέρον. Στη σύσκεψη που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 θα συμμετάσχουν, εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, και οι Διοικητές των 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, ταξίαρχος Αθανάσιος Ζάχος και της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Δημήτρης Χασάπης.