Ο Αγησίλαγος είναι ένας λαγός διαφορετικός από όλους του άλλους. Είναι μάγειρας από το δάσος της Βουλώνης. Ένα πρωί ξυπνά με μαγουλάδες και πιστεύει ότι φταίει γι’ αυτό η διατροφή του. Αποφασίζει να την αλλάξει και κάπως έτσι αρχίζει η αναζήτηση του ιδανικού γεύματος.

Από το Σάββατο 2 Απριλίου, το μουσικό, παιδικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ ζωντανεύει στη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη, από τη θεατρική ομάδα Catcharol, με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 12:00 & στις 17:00, το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 17:00 και την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12:00 & στις 17:00.

Εκτός από τη διασκεδαστική ιστορία, τα παιδιά θα απολαύσουν και την εξαιρετική μουσική που εκτελεί ζωντανά την ώρα της παράστασης πολυμέλής ορχήστρα.

Παίζουν οι μουσικοί, Δημήτρης Μπασλάμ, Φώτης Σιώτας, Μανώλης Καρυωτάκης, Κώστας Παντέλης, Θάνος Μιχαηλίδης, Σοφία Ευκλίδου, Γιάννης Μαρίνος, Χρήστος Παππάς, Τάσος Μισυρλής, Θεοδώρα Γκουράνη και Θανάσης Dzingovic.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αλεξάνδρας Μπουσουλένκα και της Ράνιας Υφαντίδου, τα animation δημιούργησε η ομάδα Chickenworks και τις προβολές βίντεο επιμελείται ο Γιάννης Πειραλής.

Ο Αγησίλαγος κυκλοφορεί σε CD και σε βιβλίο.