Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στη Ζάκυνθο που αφορούν κυρίως τα οικονομικά τους, αφού από το 2002-2010 έχουν καταγραφεί χρέη προς τους προμηθευτές της τάξης των 192.000 ευρώ.

Προς το παρόν συγκεντρώνονται στοιχεία για όλες τις οφειλές, ενώ έχει γίνει προγραμματισμός για το μέλλον καθώς οι ανάγκες είναι πολλές όπως και τα αιτήματα των γονέων που ζητούν να στείλουν στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά τους. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι γίνεται προσπάθεια από όλους να λειτουργήσουν οι σταθμοί και να εξυπηρετήσουν τα παιδιά και τους γονείς τους.

Ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις εξαιτίας της επιτήρησης στην οποία έχει τεθεί από το Υπουργείο λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει και γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να ενεργοποιηθεί πρόγραμμα με το οποίο επιδοτούνται από το κράτος οι παιδικοί σταθμοί προκειμένου άνεργοι γονείς να μπορέσουν να αφήσουν τα παιδιά τους για να εργαστούν. Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία παιδικού σταθμού στο Καλλιπάδο ούτως ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν γονείς της ευρύτερης περιοχής.

«Μετά την απόλυση των 28 συμβασιούχων που εργάζονταν με μίσθωση έργου έχουν μείνει πολύ λίγοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν καθώς υπάρχουν πολλές αιτήσεις παιδιών σε εκκρεμότητα και υπάρχουν παράπονα. Βρήκαμε πολλά χρέη από το 2009 και το 2010 στους προμηθευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων σταμάτησαν να εφοδιάζουν τους παιδικούς. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Αρκεί να αναφέρω ότι πρόσφατα ξεμείναμε από πετρέλαιο και με παρέμβαση του δημάρχου έδωσε ο δήμος από το δικό του» λέει η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των δημοτικών παιδικών σταθμών και δημοτική σύμβουλος Αρετή Βυθούλκα.

Πηγή: imerazante.gr