Την εκδοχή η επιστολή που εστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» να είναι αυθεντική, εξετάζει πλέον η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αλλάζουν τις αρχικές τους εκτιμήσεις και χαρακτηρίζουν «μάλλον γνήσια» την επιστολή με την οποία άγνωστη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το ύφος και το περιεχόμενο δείχνουν άνθρωπο που σχετίζεται με την υπόθεση και δεν φαίνεται να πρόκειται για παραπλανητική επιστολή για αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και εξετάζονται από τις Αρχές, αφού οι διαφορές ανάμεσα στα υπολείμματα του μηχανισμού και τη συνδεσμολογία που περιγράφεται στην επιστολή είναι εμφανείς.

Μια ακόμα διαφορά προκύπτει και από την ημερομηνία αποστολής του φακέλου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ενώ ο συγγραφέας της επιστολής αναφέρει πως ταχυδρομήθηκε το δέμα-βόμβα το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ είχε σταλεί στις 18 Ιουνίου.

Ο προβληματισμός πάντως είναι έκδηλος στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, αφού οι συντάκτες της επιστολής φέρονται αποφασισμένοι για νέο λουτρό αίματος και προειδοποιούν πως θα ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια χτυπήματα…