Στις 14:00 αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στους δρόμους της πόλης.

Το Καστρινό Καρναβάλι φιλοξενεί μερικές από τις πιο γνωστές παραδοσιακές αποκριάτικες ομάδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας:

Από το Μοναστηράκι Δράμας, την Λευκοπηγή Κοζάνης, το Μακροχώρι Ημαθίας, το Μεσότοπο Μυτιλήνης, το Boyanovo Βουλγαρίας και τον «Αρκουδιάρικο Χορό» της Γέργερης.

Στις 8 αύριο το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο σε μεγάλη εξέδρα θα παρουσιαστούν σε μια εντυπωσιακή παράσταση παραδοσιακά δρώμενα από τις ομάδες.

Την Κυριακή στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί το 9ο Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, όπου στη Λότζια συγκεντρώνονται όσοι θα συμμετάσχουν για να λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση. Η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνητοι», ανακοινώνει τον πρώτο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά.

Οι ομάδες φεύγουν με κάθε μεταφορικό μέσο και σε συνεχή επαφή με τα «στρατηγεία» τους και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται στο παιχνίδι, αρχίζουν το ψάξιμο σε κάθε σημείο της πόλης που υπολογίζουν ότι θα βρουν τις λύσεις. Η αναζήτηση των γρίφων τελειώνει στις 19:00

Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού και ώρα 19:30 στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Καστρινού Καρναβαλιού με την βράβευση της νικήτριας ομάδας και τις τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους συμμετέχοντες που πήραν μέρος στο παιχνίδι.

Τέλος, ο Μάνος Παπαδάκης με το συγκρότημά του συνοδεύει μουσικά την εκδήλωση και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ανανεώνει το ραντεβού για το Καστρινό Καρναβάλι 2012.