Στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Λευκάδας, φιλοξενούνται προς το παρόν οι 98 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 11 γυναίκες και 39 παιδιά, που περισυνελέγησαν από πλωτά του λιμενικού σώματος, 20 ναυτικά μίλια δυτικά της Λευκάδας, όταν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ημιβυθίστηκε, λόγω εισροής υδάτων. Πρόκειται για άτομα από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν, τη Σρί Λάνκα και το Αφγανιστάν. Επιπλέον τρεις διακινητές που επέβαιναν στο ιστιοφόρο, κρατούνται στο λιμεναρχείο Λευκάδας και ανακρίνονται.

Χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή του νησιού είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αλλοδαπό υπήκοο, ο οποίος δήλωνε ότι επέβαινε στο σκάφος και ότι αυτό βρισκόταν σε δυσχερή θέση και έβαζε νερά.

Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κατάκολου, Παξών, Ζακύνθου και Πάτρας.

Επτά πλωτά του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν στην περιοχή για έρευνα καθώς και παραπλέοντα σκάφη.Επίσης τέθηκε σε ετοιμότητα και ελικόπτερο Super Puma.

Οι λαθρομετανάστες με το ημιβυθισμένο σκάφος εντοπίστηκαν τελικά από ένα δεξαμενόπλοιο, 20 ναυτικά μίλια δυτικά της Λευκάδας και περισυνελέγησαν από δύο αλιευτικά.

Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και στη συνέχεια στο Κέντρο Νεότητας της νησιού όπου τους δόθηκε τροφή και ρουχισμός. Επτά από αυτούς διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικούς λόγους.