Την απρόσκοπτη λειτουργία του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Αγριάς ζητά ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, με επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι για το Δήμο Βόλου είναι αδιανόητο αυτή η υπηρεσία να αναστείλει τη λειτουργία της την στιγμή που εξυπηρετεί με ένα σύγχρονο κτίριο, μια ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου τονίζει πως το παράρτημα Ι.Κ.Α. Αγριάς δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Αγριάς αλλά την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού και Νότιου Πηλίου η οποία αριθμεί περί τις 20.000 μόνιμους κατοίκους.

Με βάση τα στοιχεία του τοπικού Παραρτήματος υπάρχουν 3.000 ενεργά οικοδομικά έργα, 600 επιχειρήσεις σε ενέργεια και το σύνολο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ξεπερνά τις 12.000 συνολικό πληθυσμό της περιοχής περίπου 21.000.

Όχι μόνο δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι διοικητικές υπηρεσίες αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί η λειτουργία της υγειονομικής υπηρεσίας με προσλήψεις γιατρών (παθολόγου-παιδιάτρου) και τη συστέγαση του Αγροτικού ιατρείου Αγριάς, καταλήγει ο κ. Σκοτινιώτης.