Μετά από διακοπή ενός έτους, η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Τρίπολης αποφάσισε την αναβίωση του τριπολιτσιώτικου καρναβαλιού και η πρόσκληση που έκανε στους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής βρήκε μεγάλη απήχηση.

Κεντρικό σύνθημα του καρναβαλιού είναι το ΔΝΤ που σημαίνει, «Δεν Ντρέπομαι Τρόικα». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την τσικνοπέμπτη από το δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, δίνοντας το ρυθμό στις γειτονιές της πόλης και κορυφώνονται το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, το μεσημέρι ξεκινά το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού από την πλατεία Πετρινού, την Κυριακή είναι η μεγάλη παρέλαση με αφετηρία την κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου και κατάληξη την πλατεία Σέχι, όπου όλοι θα χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλιού, με την συνοδεία τοπικών μουσικών σχημάτων και την καθαρή Δευτέρα στο λόφο της Κάρτσοβας ο Δήμος Τρίπολης θα γιορτάσει τα πατροπαράδοτα κούλουμα, με μοσχοφίλερο από τους αμπελώνες της Μαντινείας, που προσέφεραν οι οινοπαραγωγοί και υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής από τοπικά συγκροτήματα.