Η δημοτική αρχή του Βόλου θα προχωρήσει στην αξιοποίηση ενός δημοτικού κτιρίου, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να λειτουργήσει ως παρασκευαστήριο γευμάτων για τις ανάγκες του προγράμματος διανομής φαγητού σε ανήμπορα και ηλικιωμένα άτομα, που υλοποιεί το ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Δήμος Βόλου στεγάζει σήμερα τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σ’ ένα πολύ μικρό χώρο, με παλαιωμένο εξοπλισμό, που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες της Νέας Δημητριάδας. Καθημερινά, παρασκευάζονται 150 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανέμονται σε ισάριθμους πολίτες από τη Νέα Δημητριάδα έως τις Αλυκές.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εργάζονται πέντε άτομα -ένας μάγειρας και δυο βοηθοί για την παρασκευή των γευμάτων, ένας οδηγός και ένας συνοδός για τη διανομή. Ωστόσο, τόσο ο χώρος όσο και ο εξοπλισμός δε μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες της δράσης, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς.

Σημειώνεται ότι το κτίριο στη Νέα Ιωνία είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο ακριβώς για το σκοπό αυτό, αλλά παρέμεινε ανενεργό τα τελευταία χρόνια, μετά τη διακοπή της μίσθωσής του από ιδιωτική εταιρεία, καθώς οι συζητήσεις για διαδημοτική συνεργασία ανάμεσα στις πρώην δημοτικές αρχές Βόλου και Νέας Ιωνίας δεν καρποφόρησαν. Επίσης, το κτίριο διαθέτει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο που μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα για υπαίθριες εκδηλώσεις του Δήμου και ιδιαίτερα του ΚΑΠΗ.