Η ώρα των απολογιών για τους δύο ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης θα κληθούν να καταθέσουν όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στα Εξάρχεια και τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Σε λίγη ώρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία του Κορκονέα, που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος.

Μετά από έξι μήνες, η πολύκροτη δίκη φτάνει στην τελική της ευθεία, με τους δύο ειδικούς φρουρούς να έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μηνου της προφυλάκισης. Στο δικαστήριο «παρέλασαν» εκατοντάδες μάρτυρες. Έλειπε ωστόσο η κατάθεση του φίλου του Αλέξανδρου, ο οποίος ήταν μαζί με τον 15χρονο το βράδυ της δολοφονίας και αρνήθηκε να καταθέσει.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας προανακριτικά και ενώπιον του ανακριτή έχει υποστηρίξει πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε τραγικό ατύχημα. Είχε πει πως είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, επειδή με τον συνάδελφό του αντιμετώπισαν έκρυθμη κατάσταση από επιτιθέμενους νεαρούς και πως η σφαίρα εποστρακίστηκε και βρήκε το άτυχο παιδί στο στήθος.