Συνεχίζουν έως και σήμερα την απεργία τους οι γιατροί ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την άλλη εβδομάδα.

Παράλληλα συνεχίζεται και η κατάληψη στο υπουργείο Υγείας όπου θα γίνεται και σήμερα συνταγογράφηση από τους καταληψίες γιατρούς.

Οι νοσοκομειακοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί επιμένουν στις κινητοποιήσεις και αποφάσισαν στη συνέλευσή τους να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και την σήμερα, ημέρα που λήγει και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων συνδικαλιστικών σωματείων τόνισαν στη συνέλευση ότι διάλογος με το υπουργείο Υγείας δε μπορεί να γίνει στις βάσεις που θέτει το υπουργείο Υγείας από τη στιγμή μάλιστα που η ίδρυση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών υγείας είναι νόμος του κράτους.

Τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί, όσο και οι υπόλοιποι ιατρικοί φορείς θα μελετήσουν αν μπορούν να κινηθούν δικαστικά σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις του νόμου για τις αλλαγές στην υγεία.

Σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου στην Κάνιγγος στις13:00 το μεσημέρι και μία ώρα αργότερα θα γίνει πανιατρική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.