Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των σημερινών πανελλήνιων κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Πριν καταλήξουν έξω από το κτίριο της γραμματείας οι διαδηλωτές, πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν υγειονομικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, έξω από δημαρχείο Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν από συλλόγους δασκάλων έξω από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και των σωματείων από το χώρο της υγείας, μπλόκαραν, για άλλη μια φορά, τα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων σε νοσοκομεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην καταβολή των 5 ευρώ από ασθενείς.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το κτίριο της γραμματείας, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου λίγο μετά τις 12 διαδήλωσαν, ενώ η τροχαία έκανε εκτροπές και διέκοψε και την κυκλοφορία των οχημάτων, σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, διοργανώθηκαν από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές εντάσσονται στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, της 23ης Φεβρουαρίου.