Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, ζητώντας λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την χρηματοδότηση της εταιρίας.

Κρατώντας στα χέρια τους σημαιάκια με το σήμα της αμυντικής βιομηχανίας, που έγραφαν «SOS- ΕΛΒΟ» και πανό με συνθήματα υπέρ της στήριξης της μονάδας, οι εργαζόμενοι κατέστησαν σαφές πως θα συνεχίσουν τον αγώνα, και μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη διοργανώνουν μία κινητοποίηση σαφώς πιο δυναμική.

Όπως σημείωσαν, η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς μέχρι τώρα έχει ματαιωθεί τρεις φορές η γενική συνέλευση των μετόχων (ο βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο, στο δε σχήμα συμμετέχουν και δύο ιδιωτικοί όμιλοι) με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, τον οποίο και ενημέρωσε για τα αιτήματά τους.