Δύο νέες κινητές μονάδες εγκαινίασε σήμερα ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για μια Κινητή Ιατρική Μονάδα για Παιδιά και Νεογνά και μια Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώθηκε η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Υγείας για τα Παιδιά, με τη συμμετοχή εθελοντών γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ παρουσιάστηκε και η 16ετής δράση του συλλόγου στο χώρο της υγείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε μια προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας μην αφήσουμε λοιπόν όλη αυτή τη διάθεση να πάει χαμένη και ας συσπειρωθούμε για την επιβίωση όλων των παιδιών».

Είπε ακόμη ότι «μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές που η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ακόμη πιο απαραίτητη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ιωάννης Ροτζιώκος, αναφέρθηκε στην εννεαετή, συνεργασία του συλλόγου με το ΕΚΑΒ, την οποία χαρακτήρισε «αγαστή και αναγκαία».

Το 2010 τα παιδιά που περιέθαλψε το «Χαμόγελο του Παιδιού» αυξήθηκαν κατά 77% σε σχέση με το 2009 φτάνοντας τα 531.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» Κωνσταντίνος Καζάκος και εθελοντές γιατροί, ενώ μίλησαν γονείς παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας και αναφέρθηκαν στις προσωπικές τους μαρτυρίες και στη βοήθεια που τους προσέφερε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα εγκαίνια των δύο κινητών μονάδων έγιναν από τον κ. Ροτζιώκο και εκπροσώπους των χορηγών.