Το πρόβλημα της λειψυδρίας αρχίζει να εμφανίζεται σοβαρά σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, όπως στα Τρίκαλα, καθώς στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του trikalavoice.gr, μπορεί να έβρεξε με ένταση δυο φορές το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά δεν ήταν αρκετές για να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή.

Φωτογραφία από τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς:

Σημειώνεται, ότι οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς βρίσκονται στην περιοχή των Τρικάλων, στη Θεσσαλία, και αποτελούν ένα από τα κρυμμένα φυσικά διαμάντια της Ελλάδας. Είναι γνωστοί για το εκπληκτικό τοπίο που προσφέρουν, καθώς συνδυάζουν φυσική ομορφιά με ιστορικά στοιχεία.

Οι καταρράκτες βρίσκονται κοντά στο χωριό Παλαιοκαρυά, περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων. Για να φτάσει κανείς εκεί, μπορεί να ακολουθήσει τη διαδρομή από τα Τρίκαλα προς την Πύλη και στη συνέχεια να ακολουθήσει τις πινακίδες προς την Παλαιοκαρυά.

Οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς βρίσκονται σε έναν πανέμορφο φυσικό χώρο, όπου το νερό του ποταμού Παλαιοκαρυάς ρέει με ορμή δημιουργώντας δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες ύψους περίπου 12 μέτρων.

Το πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το πέτρινο τοξωτό γεφύρι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Το γεφύρι αυτό περνάει πάνω από τον ποταμό και σε συνδυασμό με τους καταρράκτες δημιουργεί ένα εκπληκτικό θέαμα, ιδανικό για φωτογραφίες.