Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά στη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα περιαστικά δάση της Αττικής. Το Skynews αναφέρει πως μια μεγάλη πυρκαγιά καίει λίγο έξω από την Αθήνα με εκατοντάδες πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Τονίζει επίσης ότι περισσότεροι από 400 πυροσβέστες, 110 πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός εθελοντών δίνουν μάχη με τη φωτιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα της Κυριακής, περίπου 22 μίλια μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Παράλληλα, μεταδίδονται οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, Βασίλειου Βαθρακογιάννη, ο οποίος ανέφερε οι φλόγες κινούνταν γρήγορα προς τη λίμνη Μαραθώνα, μια σημαντική δεξαμενή που τροφοδοτεί την Αθήνα.

Άγνωστος αριθμός σπιτιών έχει υποστεί ζημιές, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Οι κάτοικοι των χωριών κοντά στη φωτιά έχουν προειδοποιηθεί μέσω μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης για να τα εκκενώσουν αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Το απόγευμα της Κυριακής εστάλησαν μηνύματα και σε κατοίκους κάποιων βορείων προαστίων της Αθήνας να κάνουν το ίδιο.

Τέλος, το skynews τονίζει ότι οι μετεωρολόγοι όσο και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των καιρικών συνθηκών από την Κυριακή έως την Πέμπτη.