Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά η πρόταση του δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο για διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο.

«Έχω εμπιστοσύνη στα κρατικά όργανα. Η διαφάνεια στη θητεία μας θα είναι σημαία του συνδυασμού μας. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι σύνθημα, είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής μας.
Θα είμαστε πρόθυμοι να ελέγξουν οι πάντες τα πάντα.
Η πρόταση μας για διαχειριστικό έλεγχο 2002-2010 δεν έχει να κάνει ούτε με τον κ. Φασούλα ούτε με τον κ. Αγραπίδη. Δεν τους αναδεικνύουμε στην πρόταση μας ως υπόπτους για κάτι. Αντίθετα πιστεύω ότι είναι κάτι που το επιθυμούν οι ίδιοι, ώστε να μην μπορεί να προβαίνει κανείς σε ψιθύρους χωρίς τεκμηρίωση και να αμαυρώνει και την προσωπικότητα τους ή να δημιουργεί σκιές».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όσον αφορά την πρόταση να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις την περίοδο 2002-2010, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, για μηδενική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη.
Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε σχετικά:
«Δεν θα προχωρήσουμε σε καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη. Θα δούμε στη συνέχεια σε ποιες κοινωνικές ομάδες μπορούμε να κάνουμε και μειώσεις. Πρέπει να γίνει μελέτη με γνώμονα και κριτήριο την κοινωνική συνοχή.»

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία «η λήψη κατ αρχήν απόφασης για σύναψη δανείου ποσού 4.672.707,87 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης έτους 2011 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος) από δάνεια που έχει χορηγήσει το ίδιο».