Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ από την υπόλοιπη Ελλάδα, όταν ολοκληρώσουν τις εκτιμήσεις που κάνουν, θα μετακινηθούν προς την Κρήτη προκειμένου να εκτιμήσουν τις καταστροφές στις καλλιέργειες και σε αγροτικές εγκαταστάσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2010. Την υπόσχεση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουτσούκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Στρατάκη.

Στην ερώτησή του ο κ.Στρατάκης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες καταστροφές που έγιναν από τις 10 έως τις 11/12/2010 σε ελαιοκαλλιέργειες, θερμοκήπια, κτηνοτροφία, λόγω του συνδυασμού θυελλωδών ανέμων, χαλαζόπτωσης αλλά και χιονόπτωσης και ρώτησε για το εάν και πότε θα γίνουν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί πως ενώ οι αγρότες ξεκίνησαν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών λίγες ημέρες μετά τις καταστροφές, από την αρχή ο ΕΛΓΑ στην Κρήτη ξεκαθάρισε πως με το προσωπικό που υπάρχει είναι αδύνατον να γίνουν έγκαιρα και σωστά οι εκτιμήσεις των ζημιών.

Πηγή: agrotypos.gr