«Είδαμε ότι, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε τη ζωή μας, είναι να τη θέσουμε σε κίνδυνο». Με αυτή τη φράση, εκπρόσωποι των 50 μεταναστών-απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
«Είμαι 5 χρόνια στην Ελλάδα και δούλευα σε ταβέρνα στα Χανιά, αλλά το αφεντικό μου με έδιωξε γιατί δεν είχα χαρτιά», είπε σε συνέντευξη τύπου ο 22χρονος Ρέντα από το Μαρόκο, ο οποίος μαζί με 49 ακόμη ομοεθνείς του έχουν ξεκινήσει από χθες απεργία πείνας.
Οι μετανάστες είναι εγκατεστημένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση ιατρικής ομάδας.
«Ήδη, διοργανώθηκαν δράσεις αλληλεγγύης για τον αγώνα μας σε Βέλγιο και Μαρόκο και είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες δράσεις θα αυξηθούν» ανέφερε ο Γκάνι από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ενώ ο Ανδρέας Θεοδωρίδης από την ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς, χαρακτήρισε «χυδαία και απροκάλυπτη» την επίθεση που δέχτηκαν από ηλεκτρονικά ΜΜΕ επειδή χρησιμοποιήθηκε χώρος της Νομικής Σχολής στην Αθήνα. «Οι μετανάστες – απεργοί πείνας μένουν σε κτίριο της Νομικής που δεν χρησιμοποιείται», διευκρίνισε τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η νομιμοποίηση με όρους αξιοπρέπειας.
Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου απαγορεύθηκε η χρήση καμερών από τηλεοπτικά συνεργεία.