Οργιο σπατάλης επικρατούσε για δεκαετίες στο Νοσοκομείο Βόλου. Χιλιάδες μερίδες φαγητού έφευγαν από το Αχιλλοπούλειο χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, υλικά που χρυσοπληρώνονταν από τους έλληνες φορολογούμενους και φάρμακα, οι τιμές των οποίων δεν μπορούσαν καν να ελεγχθούν. Όλα αυτά αποδεικνύονται από τα τελευταία αποτελέσματα της προσπάθειας εξυγίανσης της Υγείας. Το Νοσοκομείο Βόλου πέτυχε το τελευταίο διάστημα περιστολή δαπανών περίπου 20%, μειώσεις φαρμάκων μέχρι και 67%, ενώ εξοικονόμησε και 100.000 μερίδες φαγητού σε σχέση με το 2009.

Προβληματισμό και οργή έχουν επιφέρει στους έλληνες φορολογούμενους οι αποκαλύψεις για τις υπερκοστολογήσεις φαρμάκων και υλικών για δεκαετίες στα ελληνικά νοσοκομεία.

Από αυτό το «πάρτι» σπατάλης δεν θα μπορούσε να λείψει και το Νοσοκομείο Βόλου. Τα χρέη του Αχιλλοπουλείου προς τρίτους ανέρχονται στο ποσό των 53 εκ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το κόστος της ακίνητής του περιουσίας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά πλούσια, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Η πρόσφατη περιστολή των συνολικών δαπανών κατά 20% περίπου, χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα έλλειψη υλικών και φαρμάκων, αποδεικνύει έμπρακτα πως τα προηγούμενα χρόνια ο έλεγχος είχε κυριολεκτικά… ξεφύγει.