«Καμίνι» ήταν σήμερα, Σάββατο, οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα σημειώθηκαν, σύμφωνα με το Star στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου έφθασε τους 41 βαθμούς. Σε Λάρισα, Σπάρτη, Κιλκίς, Λαγκαδά, Κατερίνη και Άργος η θερμοκρασία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την Αττική, στον Πειραιά και τα Πατήσια, ο υδράργυρος έφθασε τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Φάληρο, το Πέραμα και την Ελευσίνα τους 38 βαθμούς.

Κολυδάς: Τα χειρότερα έρχονται  

Οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα διατηρηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα, στα μέσα της οποίας αναμένεται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star Θοδωρή Κολυδά, η κορύφωση του κύματος καύσωνα.   

Όπως επισήμανε ο κ. Κολυδάς, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Θα τους ξεπεράσουν όμως σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αύριο Κυριακή.    

Χειρότερες ημέρες για τον καύσωνα φαίνεται ότι θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, οπότε αναμένεται η μέγιστη θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και στην Αττική.

Καύσωνας διαρκείας με εξαντλητικές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 38-42°C.

Πιο «ευνοϊκή» προβλέπεται η κατάσταση στην Αττική, καθώς ο υδράργυρος  θα είναι στους 38-40°C. Αντίθετα, στα δυτικά και βόρεια αλλά και στη Θεσσαλία  ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 40-42°C.

Στις μεγάλες πόλεις οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές ακόμη και το βράδυ ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Όσον αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες, εντός της επόμενης εβδομάδας όπου αναμένεται να υπάρξει κορύφωση του κύματος καύσωνα, ο υδράργυρος σε δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 43 βαθμούς.