Κτηνοτρόφος της Ημαθίας καταγγέλλει ότι το νερό σε συγκεκριμένη αντλία είναι μολυσμένο από αρσενικό και εξαιτίας αυτού έχει χάσει εκατοντάδες ζώα.

«Αγόραζα 10 πρόβατα, ψοφούσαν 15, κρατούσα 20 αρνιά, ψοφούσαν. Δεν μπόρεσα να μεγαλώσω το κοπάδι. Σε όποιον απευθύνθηκα η μόνη απάντηση ήταν μη βγάζεις τα πρόβατα έξω», περιγράφει, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Όπως προέκυψε μετά την καταγγελία του, η χωματερή δίπλα από την αντλία νερού, που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο, έχει μολύνει το νερό με αρσενικό.

«Ψάξε εδώ, ψάξε εκεί, κατέληξα στο νερό. Η μόνη περίπτωση ήταν αυτή, αφού έκλεισα τα πρόβατα μέσα, δεν βοσκάνε, δεν τρώνε φάρμακα… Η μόνη περίπτωση ήταν το νερό», υποστηρίζει.

«67 μονάδες πάνω από το όριο το αρσενικό στο νερό»

Τα αποτελέσματα των τιμών από τις δειγματοληψίες που έγιναν στον Άραχο της Ημαθίας είναι σοκαριστικά. Όπως φαίνεται και στο έγγραφο, που δημοσιεύει η εκπομπή του «Mega», το αρσενικό που εντοπίστηκε στο νερό είναι σε ποσοστό 77,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, καθιστώντας το σκέτο δηλητήριο.

«Πήρα δείγμα από το νερό, υπάρχει αρσενικό. Τα κανονικά επίπεδα είναι στο 10 και εδώ είναι 77», λέει.

Μέχρι και το τρίτο στρώμα στο υπέδαφος έχει μολυνθεί από τα φάρμακα που έχουν πεταχτεί στην περιοχή.

«Από εδώ βγαίνει το νερό και πίνουν τα ζώα, και ραντίζουν. Αυτό έχει 70% επιπλέον αρσενικό και πάνε και ραντίζουν τα αχλάδια, που τρώει το παιδί σου», καταγγέλλει ο κ. Θανάσης.

Πάνω από 150 ζωντανά του έχουν πεθάνει, την ώρα που οι δειγματοληψίες είναι άκρως ανησυχητικές.

«Αυτά είναι τα ζώα μου, στοιχίζουν 10.000 ευρώ, όμως η αγωνία μου να τα μεγαλώσω δεν πληρώνεται με τίποτα», τόνισε ο κτηνοτρόφος.