Το φως της δημοσιότητας είδε η μαρτυρία ενός διασώστη για την 13χρονη στη Χαλκιδική που σκοτώθηκε από κεραυνό που την πέτυχε, τη στιγμή που έβγαινε από τη θάλασσα μαζί με τους γονείς της.

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός, μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι «το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή».

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης», είπε στη συνέχεια.

Έπειτα, πρόσθεσε για την τραγική κατάληξη πως «έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες, το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε».

«Το παιδί ήταν με τους γονείς στην θάλασσα, άρχισε να βρέχει κι ήρθε μια έντονη κεραυνίκη επίθεση και έπεσε πάνω στο παιδί ένας κεραυνός. Ίσως το παιδί να φορούσε κάτι μεταλλικό. Ήταν με την μαμά και τον μπαμπά της στην παραλία. Οι γονείς της είναι σε άθλια κατάσταση» είπε λίγο μετά το τραγικό περιστατικό η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας, μιλώντας στο Mega.