Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε έκταση με πουρνάρια στη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στην Γαύριανη Αλμυρού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά δεν είναι μακριά από την κατοικημένη περιοχή του οικισμού Γαύριανη και ήδη έχουν σπεύσει δυνάμεις με έξι πυροσβεστικά οχήματα από τις υπηρεσίες Βόλου και Δρυμώνα με 12 άνδρες, οι οποίοι προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Μήνυμα από το 112

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους που αναφέρει:

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Γαβριανή απομακρυνθείτε προς #Αλμυρό μέσω Εθνικής οδού

Για προληπτικούς λόγους λίγο μετά τις 4.30 οι κάτοικοι της Γαύριανης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού για την περιοχή της Γαύριανης, ενώ και ο δήμος στέλνει μηχανήματα για να συνδράμουν, ενώ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.