Για τη ζέστη που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης 5/6 ο Σάκης Αρναούογλου. «Ο καύσωνας που ζούμε δεν προδικάζει και καυτό καλοκαίρι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως εδώ και δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη τρέχει πρόγραμμα το οποίο μπορεί να δει – μέσω αισθητήρων – το επίπεδο της θερμικής καταπόνησης σε περιόδους παρατεταμένου καύσωνα.

Όπως σημείωσε έχει προτείνει τη θωράκιση της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει δυνατές βροχές καταιγίδες την περίοδο του θέρους.

«Αν το θωρακίσουμε σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και με μετεωρολογικούς σταθμούς περιφερειακά της πόλης, με μήνυμα στους πολίτες θα τους ενημερώνουμε για τα ραγδαία φαινόμενα», εξήγησε.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως ο καύσωνας των τελευταίων ημερών δεν προδικάζει και καυτό καλοκαίρι εξηγώντας: «Πέρυσι ήταν ο πιο ψυχρός και βροχερός Ιούνιος και στη συνέχεια ξεκίνησε ο παρατεταμένος καύσωνας. Μπορεί φέτος να γίνει το αντίθετο».