Τμήμα του δρόμου που βρίσκεται κάτω από το φρούριο Φιρκά, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, καταστράφηκε χθες από τα τεράστια κύματα, με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία οχημάτων στο σημείο. Ήταν τέτοια η δύναμη των κυμάτων, ώστε τα κομμάτια του δρόμου που αποκολλήθηκαν, πετάχτηκαν σε μεγάλη απόσταση.

«Όταν ειδοποιηθήκαμε και φθάσαμε στο σημείο, είδαμε μια εικόνα που ήταν τραγική. Τα κύματα έφθαναν μέχρι επάνω τη σημαία, κατόπιν έπεφταν με όλη τη δύναμη και ό,τι έβρισκαν μπροστά τα παρέσυραν» ανέφερε ο προϊστάμενος συνεργείων του δήμου Χανίων Λευτέρης Νικολακάκης.

Τα συνεργεία του δήμου έσπευσαν σήμερα το πρωί για να αποκαταστήσουν την ζημιά, καθώς οι συνθήκες χθες το βράδυ ήταν απαγορευτικές. Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος συνεργείων του δήμου, το γεγονός ότι πρόσφατα είχε γίνει συντήρηση του δρόμου, περιόρισε κάπως τις ζημιές. «Ευτυχώς που είχε πέσει αυτό το ασφαλτικό, διότι έχω την εντύπωση πώς αν δεν είχε πέσει, καθώς υπήρχαν και κάποιες ρωγμές πριν, θα είχαμε περισσότερη ζημιά», είπε ο κ Νικολακάκης.