Νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινάει σήμερα, παράλληλα με την προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να καθίσουν οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου.
Σήμερα, τη Δευτέρα και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:30 και από τις 11:00 έως τις 15:00 αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Το πιθανότερο είναι πάντως η πρώτη επαφή της ηγεσίας του ΥΥΜΔ να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη με τους συνδικαλιστές του μετρό και του τραμ, ενώ για τους υπόλοιπους το μέλλον του διαλόγου είναι αβέβαιο αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών προειδοποιεί πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος με ομηρία το επιβατικό κοινό και στέλνει νέο τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως «αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις».