Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη της ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στον βρετανικό Guardian, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν μίλησε στο podcast Political Currency του ηθοποιού Στίβεν Φράι και δήλωσε ότι «υπάρχει χώρος για συμφωνία» σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
«Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε μια συμφωνία που να μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε την προβολή των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά όχι με τρόπο που να αμφισβητεί τις θεμελιώδεις αξιώσεις των δύο πλευρών» είπε, συμπεριλαμβάνοντας σε ένα ενδεχόμενο deal το Βρετανικό Μουσείο, της ελληνική κυβέρνηση και του Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο ίδιος υποστήριξε πως «η Ελλάδα πάντα θα λέει ότι δικαιωματικά είναι δικά της» αλλά φρόντισε να συμπληρώσει πως ο βρετανικός νόμος «είναι πολύ ξεκάθαρος» υπογραμμίζοντας «ότι συνιστούν κτήση του Βρετανικού Μουσείου (…)».
Ο Τζορτζ Όσμπορν στο ερώτημα τι μπορούμε να κάνουμε, απάντησε: «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την οποία ένα τμήμα των Γλυπτών θα εκτίθεται ανά πάσα στιγμή στην Αθήνα (…). Την ίδια ώρα ορισμένοι θαυμάσιοι ελληνικοί θησαυροί που δεν έχουν φύγει ποτέ από την Ελλάδα θα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο» φέρνοντας ως παράδειγμα το προσωπείο του Αγαμέμνονα, ένα αρχαιολογικό εύρημα της ανασκαφής των Μυκηνών.
Τόνισε ακόμη ότι η συμφωνία «δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί» αλλά θα μπορούσε να γίνει χωρίς να αλλάξει ο νόμος στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη για μια συμφωνία. Και ακόμη και αν η βρετανική κυβέρνηση δεν μιλάει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το Βρετανικό Μουσείο μιλάει», είπε και κράτησε ορθάνοιχτο το μονοπάτι της επιστροφής των μαρμάρων υπό προϋποθέσεις.