Η διαφημιστική εκστρατεία για το ελληνικό κόσμημα του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας συνεχίζεται, με στόχο να κινητοποιήσει τους καταναλωτές να προσφέρουν ως δώρα ελληνικά κοσμήματα. Αυτό αναφέρθηκε στην ετήσια εκδήλωση-έκθεση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στη στάση «Σύνταγμα» ενώ ανακοινώθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΛΚΑ με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του υπουργείου Εξωτερικών, κ Αναγνωστόπουλος καθώς και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων. Χαιρετισμό έστειλαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ, Αθηνά Λάζου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΚΑ, Βασίλης Λύκος, εξήγησε τη διαχρονική πολιτιστική αξία που έχει το «ελληνικό κόσμημα» στην μακραίωνη ιστορία μας, τη σημερινή διάσταση των ελλήνων τεχνιτών και την ανάγκη στήριξης των 7.000 ΜΜΕ του κλάδου και τους 30.000 απασχολούμενους.

Αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, ο οποίος, όπως είπε, στις παρούσες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τη στήριξη του ΕΛΚΑ και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει θεσμοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, θα μπορούσε να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη, μέσω των στοχευμένων και οργανωμένων εξαγωγών προς τις διεθνείς αγορές.

Τόνισε ότι, το ελληνικό κόσμημα ενώνει πολιτισμούς και αποτελεί κομμάτι από την ελληνική παράδοση και εξήγησε γιατί υιοθέτησε το επικοινωνιακό σύνθημα «Το ελληνικό κόσμημα. Ο πρεσβευτής μας στον κόσμο». Αυτό το σύνθημα θα υπογράφει στο μέλλον όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες που θα υλοποιηθούν από το ΕΛΚΑ, προκειμένου να προωθήσουν την εξωστρέφεια του κλάδου.

Ο κ. Λύκος εξήγγειλε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΛΟΤ και ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Ζακολύκος, σε αυτή τη συνεργασία τονίζοντας ότι ο κύριος στόχος είναι η μεγέθυνση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών του κλάδου των επιχειρήσεων της αργυροχρυσοχοΐας.