Ανθρωπιστική βοήθεια σε 2.000 ορφανά παιδιά, τα παιδιά του πολέμου που έχει υιοθετήσει, καθώς και στους φαντάρους της ελληνικής δύναμης που εδρεύει στο Κόσοβο (ΕΛΔΥΚΟ), προσέφερε και φέτος η μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ψυχή της ελληνικής αποστολής που επισκέφθηκε το Κόσοβο, ο μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια βοηθά εμπράκτως τα παιδιά και εμψυχώνει τους έλληνες στρατιώτες.

Η ελληνική αποστολή της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέπτεται το στρατόπεδο «Ρήγας Φεραίος», όπου εδρεύει η ΕΛΔΥΚΟ, τα τελευταία πέντε χρόνια, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Όπως κάθε χρόνο, ο κ. Βαρνάβας άνοιξε απλόχερα την αγκαλιά του στα 2.000 παιδιά του πολέμου που υιοθέτησε η μητρόπολη μετά τον πόλεμο, προσφέροντάς τους δώρα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης μοίρασε δώρα στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚΟ, με τους οποίους έψαλε τα κάλαντα και αντάλλαξε ευχές. Τον μητροπολίτη συνόδευσαν φέτος στο Κόσοβο κληρικοί, ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, εθελοντές που βοηθούν τη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας και η ορχήστρα των κληρικών.

Πηγή: makthes.gr