Άμεση λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης, με παράδοση απορριμματοφόρων και κάδων, αλλά και εκταμιεύσεις χρημάτων για απαλλοτριώσεις υποσχέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος την επισκέφθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Αθήνα.

Όπως τόνισε η κ. Μπιρμπίλη, κατόπιν ενεργειών του εποπτευόμενου από το ΥΠΕΚΑ Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.), με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (Ε.Ε.Α.Α.) θα δοθούν στο δήμο Θεσσαλονίκης απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη πόλη. Δήλωσε επίσης ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του δήμου για αγορά απορριμματοφόρων αποκομιδής απορριμμάτων.

Επίσης, η υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 και του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν αμέσως τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία, που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά στα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.